ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΤΟΙΧΟΥ

DecoTech > ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΤΟΙΧΟΥ

ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΤΟΙΧΟΥ

θερμομονωση τοιχου

Θερμομόνωση τοίχου για εξοικονόμηση ενέργειας

Η εξωτερική θερμομόνωση τοίχου επιτυγχάνει μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας και μειώνει πολύ τα έξοδα για θέρμανση τον χειμώνα και για ψύξη το καλοκαίρι μέχρι 45%...

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΤΟΙΧΟΥ;

Η εξωτερική θερμομόνωση τοίχων ((θερμοπρόσοψη)) είναι η τοποθέτηση θερμομόνωσης στο εξωτερικό μέρος όλων των κατακόρυφων εξωτερικών τοίχων του κτιρίου και η προστασία αυτής με διαδοχικές στρώσεις εξειδικευμένων υλικών ώστε να παρέχει μεγάλη αντοχή στο χρόνο, τις καιρικές συνθήκες, τις μηχανικές καταπονήσεις, τις ανεμοπιέσεις, τις ισχυρές κρούσεις και οποιαδήποτε άλλη επίδραση μπορεί να επηρεάσει την λειτουργία της.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΤΟΙΧΟΥ;

Ένα κτίριο μπορεί να μονωθεί, είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά. Η επιλογή σε αυτό το δίλημμα είναι υψίστης σημασίας και αφορά άμεσα το κόστος, την ποιότητα και την διάρκεια απόδοσης της θερμομόνωσης που θα επιλεγεί…

ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΤΟΙΧΟΥ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΤΟΙΧΟΥ (τοίχος)

Τοποθετείται σε κτίρια στα οποία:

  • Mας ενδιαφέρει η άμεση απόδοση του συστήματος θέρμανσης/ψύξης χωρίς χρονική καθυστέρηση.
  • Δεν μας ενδιαφέρει η απόδοση θερμότητας από τα δομικά στοιχεία μετά τη διακοπή του κλιματισμού.

Βάση του τρόπου λειτουργίας της προτείνεται για παραθεριστικές κατοικίες, σχολεία, κτίρια γραφείων ημερήσιας λειτουργίας κ.λπ.

Η εσωτερική θερμομόνωση τοίχου αφορά την τοποθέτηση θερμομόνωσης στο εσωτερικό μέρος του σπιτιού ή του κτιρίου και συνήθως πραγματοποιείται όταν δεν είναι εφικτό να γίνει εξωτερική θερμομόνωση τοίχου, επειδή η επιφάνεια δεν είναι προσβάσιμη. Εφαρμόζεται στο εσωτερικό μέρος όλων των κατακόρυφων τοίχων, στις κολώνες, τα δοκάρια και το ταβάνι.

Η εσωτερική θερμομόνωση διαθέτει αρκετά πλεονεκτήματα. Για παράδειγμα, μπορεί να εφαρμοστεί όλο το χρόνο, άσχετα με την εποχή, καθώς δεν επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες. Το κόστος είναι σχετικά χαμηλό και το μονωτικό υλικό του τοίχου μπορεί να αντέξει πολλά χρόνια, αφού δεν καταπονείται από εξωτερικές συνθήκες. Φυσικά, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει γίνει σωστή, επαγγελματική εφαρμογή.

 

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΤΟΙΧΟΥ (τοίχος, πυλωτή)

Τοποθετείται σε κτίρια στα οποία:

  • Δεν μας ενδιαφέρει η άμεση απόδοση του συστήματος θέρμανσης/ ψύξης.
  • Μας ενδιαφέρει η απόδοση θερμότητας από τα δομικά στοιχεία και μετά τη διακοπή του κλιματισμού.

Βάση του τρόπου λειτουργίας της προτείνεται σε κατοικίες μόνιμης διαμονής, νοσοκομεία κ.λπ.

Η μόνωση εξωτερικού τοίχου, αφορά την εφαρμογή θερμομόνωσης στην εξωτερική πλευρά όλων των κατακόρυφων εξωτερικών τοίχων του κτιρίου. Για να επιλέξει κανείς την κατάλληλη εξωτερική θερμομόνωση τοίχου, πρέπει να λάβει υπόψη του αρχικά την τωρινή κατάσταση του κτιρίου σε θέμα μόνωσης.

Έπειτα, πρέπει να ασχοληθεί με την ενεργειακή μελέτη που έχει πραγματοποιηθεί στο κτίριο σε συνδυασμό με τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή που βρίσκεται. Αν το κόστος είναι αυτό που σε προβληματίζει, ένας έμπειρος τεχνικός μπορεί εύκολα να σου βρει την κατάλληλη εναλλακτική για σένα. Με βάση τις ανάγκες σου, μπορείς να βρεις το κατάλληλο είδος μόνωσης τοίχων που θα ταιριάζει στον προϋπολογισμό σου.

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν το κόστος για μόνωση τοίχου;

ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΤΟΙΧΟΥ
  • Τα μονωτικά υλικά που θα χρειαστούν.
  • Η έκταση της επιφάνειας που θέλεις να μονώσεις.
  • Το πλήθος των τεχνικών εργασιών που θα πρέπει να εκτελεστούν.

Οι τιμές για μόνωση τοίχου επηρεάζονται άμεσα από το μονωτικό υλικό που θα επιλέξεις και φυσικά, τις διαστάσεις της επιφάνειας που πρέπει να καλύψεις.

Τα υλικά της θερμομόνωσης τοίχων

Το Βασικότερο υλικό στην εξωτερική θερμομόνωση τοίχων είναι φυσικά το ίδιο το μονωτικό υλικό οι θερμομονωτικές πλάκες.

Συνήθως στους τοίχους τοποθετούμε διογκωμένη πολυστερίνη που στην Ευρώπη εφαρμόζεται σε ποσοστό 90% στα κτίρια. Η διογκωμένη πολυστερίνη διαχωρίζεται σε δυο τύπους στην απλή (λευκό χώμα) και στην γραφιτούχα (μαύρο χρώμα). Η γραφιτούχα έχει χαμηλότερο συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας δηλαδή καλύτερη απόδοση θερμομόνωσης.

Υπάρχουν και άλλοι παράμετροι στο υλικό όπως η πυκνότητα διογκωμένης πολυστερίνης (EPS).

Ο πετροβάμβακας είναι άλλο ένα υλικό που χρησιμοποιούμε στην εξωτερική θερμομόνωση τοίχων. Το επιλέγουμε ανάλογα με τις απαιτήσεις που έχουμε στο έργο μας π.χ η ηχομόνωση του κτιρίου.

Το πάχος του υλικού είναι άλλη μια βασική παράμετρος στα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης. Συνήθως το ελάχιστο πάχος που εφαρμόζουμε είναι τα 5 εκατοστά.

Η κόλλα που θα εφαρμόσουμε για την στερέωση των θερμομονωτικών πλακών είναι πολύ βασικό στάδιο στην εξωτερική θερμομόνωση. Ανάλογα με το υπόστρωμα (επιπεδότητα τοίχου) που έχουμε εφαρμόζουμε κατάλληλα και την κόλλα στο μονωτικό μας υλικό.

Η στερέωση των μονωτικών πλακών εκτός από την κόλλα γίνεται και με μηχανική στήριξη από ειδικά πλαστικά βύσματα. Τα βύσματα τοποθετούνται με συγκεκριμένο τρόπο ώστε να μην έχουμε αστοχίες (αποκόλληση πλακών) στο μέλλον.

Μετά την τοποθέτηση του μονωτικού υλικού και την στήριξη του τοποθετούμε τα γωνιόκρανα σε κάθε ακμή του κτιρίου.

Επόμενο στάδιο είναι η εφαρμογή της βασικής στρώσης στην εξωτερική θερμομόνωση. Αυτό γίνεται με το κατάλληλο υλικό που εφαρμόζεται σε συνδυασμό με την χρήση του πλέγματος που οπλίζει και ενισχύει με αυτό τον τρόπο το υλικό βασικής στρώσης.

Το υλικό βασικής στρώσης και ο τρόπος που εφαρμόζεται παίζουν βασικότατο ρόλο στην αντοχή και την διάρκεια ενός συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης.

ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΤΟΙΧΟΥ με τη DecoTech!

Εγγυημένη ποιότητα εργασίας !!

Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες

Μιλήστε μας για το δικό σας project και αφήστε μας να σας προτείνουμε την καλύτερη λύση…

ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΤΟΙΧΟΥ

Διαβάστε για πατητή τσιμεντοκονία